KÄYTTÖLaavakiviä käytetään tavallisten löylykivien joukossa. Huokoiset laavakivet sitovat itseensä löylyvettä ja luovuttavat kosteutta hitaasti parantaen saunatilan kosteutta ja pehmentäen löylyjä. Kivet sopivat kaikenlaisiin kiukaisiin. Erityisesti sähkökiukaan löylyt muuttuvat­ pehmeiksi ja helliviksi, kuin vanhan­ ajan muuratussa­ puukiukaassa.

Laavakivet ovat valmiita käyttöön huuhdeltuasi niistä pölyt vedellä. Aseta laavakivet tavallisten kiuaskivien joukkoon mahdollisimman kuumaan kohtaan kiuasta, lähelle vastuksia tai savuputkea. Voit ottaa tavallisia kiviä pois, jotta laavakivet mahtuvat. Lado kiuaskivet väljästi niin, että ilma ja kosteus pääsevät hyvin kiertämään. Löylyjen kosteuden havaitset jo ensimmäisellä käyttökerralla. Laavakivet pihisevät ja ääntelevät löylyveden haihtuessa niiden huokosista.

Laavakiviä ei tarvitse vaihtaa. Kun olet vaihtamassa normaaleja kiuaskiviä, säilytä laavakivet ja käytä niitä uusien kivien kanssa.

Kivet ovat turvallisia käyttää. Laavakivet koeponnistetaan kuumentamalla ne 300° C:een. Näin varmistetaan, etteivät kivet halkea kiukaassa. Samalla tuhoutuvat itiöt, bakteerit ja muut mikro-organismit. Laavakivet painepestään puhtaalla vedellä ilman kemikaaleja. Kivistä saattaa erittyä ensimmäisellä lämmityskerralla mietoa tuoksua, mikä on vaaratonta ja häviää.

Mount Shasta -kivet ovat peräisin intiaanien­ pyhältä Shasta-vuorelta­ Yhdysvalloista. Vuoren vulkaanisia kiviä on kuumennettu ja käytetty aikojen alusta parannuskeinona, sillä niiden uskottiin luovuttavan hyvää tekeviä höyryjä ja positiivista­ energiaa. Mount Shasta -löylykivet on kerätty käsin, luontoa vahingoittamatta U.S. Forest Servicen luvalla maksua vastaan, joka menee luonnonpuistojen ylläpitoon­. Kivet ovat luonnon muovaamia, niitä ei ole louhittu kalliosta tai leikattu.

Maistuvia löylyjä!